Blog - strona 2

Jak grillować w sposób przyjazny środowisku?

Polacy pokochali grillowanie. Przechodząc w letni wieczór przez osiedle domów jednorodzinnych, można zobaczyć charakterystyczny grillowy dym unoszący się z prawie każdego ogrodu. Niestety niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że dym jest bardzo szkodliwy, nie tylko dla ludzi, ale również dla środowiska. Dlaczego tak się dzieje i czy można grillować ekologicznie? O tym opowiemy […]

Czytaj dalej…

Czy griillowanie bez dymu jest możliwe?

Większość z nas z utęsknieniem czeka na nadejście wiosny. Cieplejsze dni sprawiają, że chętnie spędzamy czas na świeżym powietrzu. Nie możemy też doczekać się otwarcia sezonu grillowego ze znajomymi i smaku dań przygotowywanych na żarzącym się węglu. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że sezon grillowy może trwać cały rok. Jak to możliwe? To […]

Czytaj dalej…