Aktualności

Kiedy grill przenośny to dobra alternatywa dla grilla stacjonarnego?

Dania z grilla mają swoich oddanych wielbicieli. Wśród przygotowywanych na nim potraw oprócz tradycyjnych przysmaków takich jak karkówka, kiełbasa, szaszłyki dużą popularnością cieszą się dania wegetariańskie. Pieczone ziemniaczki, faszerowane pieczarki, grillowane szparagi, pomidory zapiekane z…
Czytaj więcej
grill

Jak grillować w sposób przyjazny środowisku?

Polacy pokochali grillowanie. Przechodząc w letni wieczór przez osiedle domów jednorodzinnych, można zobaczyć charakterystyczny grillowy dym unoszący się z prawie każdego ogrodu. Niestety niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że dym jest bardzo szkodliwy,…
Czytaj więcej
mięso z grilla

Czy griillowanie bez dymu jest możliwe?

Większość z nas z utęsknieniem czeka na nadejście wiosny. Cieplejsze dni sprawiają, że chętnie spędzamy czas na świeżym powietrzu. Nie możemy też doczekać się otwarcia sezonu grillowego ze znajomymi i smaku dań przygotowywanych na żarzącym…
Czytaj więcej
grillowanie

LotusGrill® partnerem Podlaskiego Śniadania Mistrzów

Zostaliśmy oficjalnym partnerem Polskiego Śniadania Mistrzów. Hasło tego spotkania to Mistrzowie Grilla!   10 sierpnia 2019 roku na terenie ogrodów Pałacu Branickich, odbędzie się drugie w tym roku Podlaskie Śniadanie Mistrzów. Tym razem pod hasłem MISTRZOWIE…
Czytaj więcej
LotusGrill – oficjalny partner Podlaskiego Śniadania Mistrzów

Cud-miód okoń z grilla

Znamy świetny przepis na grillowanego okonia w miodzie i ziołach. I jakie to proste w przygotowaniu.   Nie masz pomysłu na obiad? Postaw na rybę z grilla. Michał Dobosz i Kacper Salzman polecają labraksa pieczonego…
Czytaj więcej
Okoń z grilla

Soczyste mięso z grilla? Znamy sekret

Dowiedz się, jak zamarynować mięso na grilla, aby po upieczeniu było soczyste, aromatyczne i smaczne.   Czas spędzony wspólnie przy grillowaniu zarówno w letnie, jak i zimniejsze dni, należy do unikalnych, choć powszechnie nam znanych…
Czytaj więcej
Jak przygotować mięso na grilla! Poznaj sekret.