Blog

Pełna kontrola, czyli kilka słów o grillowaniu z termostatem

Termostat to urządzenie bądź element urządzenia, który utrzymuje wybraną temperaturę poprzez swoje aktywne działanie. Jego stosowanie bywa bardzo istotne podczas przygotowywania różnego rodzaju posiłków. Stanowi nieodzowną pomoc na przykład podczas grillowania: daje pełną kontrolę, która ułatwia przyrządzenie smacznych potraw. Doskonale zdajemy sobie sprawę ze znaczenia dokładnego ustalania temperatury grillowanych z termostatem pyszności, dlatego proponujemy naszym […]

Czytaj dalej…

Jakie wymogi powinien spełniać ruszt do grilla?

Wybór odpowiedniego rusztu na grill to kluczowa kwestia. Warto wiedzieć, dlaczego jest to tak bardzo istotne. […]

Czytaj dalej…

Wybieramy grill. Na jaki rozmiar się zdecydować?

Od jakiegoś już czasu, dla nas Polaków, grill to praktycznie definicja udanej majówki oraz niezbędny element wszelkich wyjazdów wakacyjnych czy też weekendowych. Lubimy grillować i w sumie dobrze nam z tym. Trzeba też powiedzieć, że grillowaniu sprzyjają wyśmienitej jakości wyroby mięsne, z których nasz kraj słynie już nie tylko w Europie, ale także poza nią! […]

Czytaj dalej…

Czy można bezpiecznie grillować wewnątrz pomieszczeń?

Większość z nas uwielbia grillować. To czas relaksu i pysznego jedzenia w gronie rodziny i przyjaciół. W ciepłe dni wystarczy wystawić grilla na ogród albo wyjść gdziekolwiek w plener. Niestety lato jest krótkie, a deszczowe dni też potrafią popsuć plany. A gdyby tak zrobić grilla w domu? […]

Czytaj dalej…

Kiedy grill przenośny to dobra alternatywa dla grilla stacjonarnego?

Dania z grilla mają swoich oddanych wielbicieli. Wśród przygotowywanych na nim potraw oprócz tradycyjnych przysmaków takich jak karkówka, kiełbasa, szaszłyki dużą popularnością cieszą się dania wegetariańskie. Pieczone ziemniaczki, faszerowane pieczarki, grillowane szparagi, pomidory zapiekane z serem feta są wyjątkowa smaczne, a przy tym bardzo łatwe w przygotowaniu. Grillowanie w Polsce jest niezwykle popularne, a prawdziwy […]

Czytaj dalej…

Jak grillować w sposób przyjazny środowisku?

Polacy pokochali grillowanie. Przechodząc w letni wieczór przez osiedle domów jednorodzinnych, można zobaczyć charakterystyczny grillowy dym unoszący się z prawie każdego ogrodu. Niestety niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że dym jest bardzo szkodliwy, nie tylko dla ludzi, ale również dla środowiska. Dlaczego tak się dzieje i czy można grillować ekologicznie? O tym opowiemy […]

Czytaj dalej…

Czy griillowanie bez dymu jest możliwe?

Większość z nas z utęsknieniem czeka na nadejście wiosny. Cieplejsze dni sprawiają, że chętnie spędzamy czas na świeżym powietrzu. Nie możemy też doczekać się otwarcia sezonu grillowego ze znajomymi i smaku dań przygotowywanych na żarzącym się węglu. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że sezon grillowy może trwać cały rok. Jak to możliwe? To […]

Czytaj dalej…